SLOPB

Twaalf dokters met een gouden hart; Klaar om hun gratis service te leveren bij IMH, SLOPB Hospital

Datum: 10 November 2019, Locatie: Ingrid Memorial Hospital(IMH), Shibpur, Kalisuri, Bauphal, Patuakhali.

Een groep van 12 artsen met 10 specialisaties van Bangabandhu Sheikh Mujib Medical University, Dhaka Medical College, Combind Military Hospital (CMH) en Sohrawardy Medical College zijn zeer toegewijd om de arme mensen al lang gratis medische diensten te verlenen en waren gewend om de gratis medisch kamp in heel Bangladesh. Deze keer stemden ze ermee in om gratis gespecialiseerde medische diensten te verstrekken aan de mensen in de omgeving van Bauphal en als toonaangevende organisatie van Bauphal ondersteunt SLOPB Bangladesh hen door het gezondheidskamp te organiseren op 10 november 2019 in het Ingrid Memorial Hospital. 

Algemene doelstelling van het Health Camp ter ondersteuning van gespecialiseerde artsen: Realisatie van het gemeenschappelijke belang van vooraanstaande gespecialiseerde artsen en SLOPB voor het leveren van gespecialiseerde gezondheidsdiensten aan de gemarginaliseerde gemeenschap van mensen in het zuidwestelijke kustgebied van Bangladesh, die zeer weinig gelegenheid hebben om gespecialiseerde artsen in Dhaka te bezoeken voor hun behandeling. Bovendien zal dit evenement de kernwaarden van SLOPB realiseren: het helpen van arme en kansarme mensen, in het bijzonder de zorg voor moeder, moeder en kind, samen met anderen.

Comperatieve voordelen van het gezondheidskamp: door dit gezondheidskamp creëert SLOPB de mogelijkheid om de kennis, ervaring en vaardigheden van de gespecialiseerde artsen in hun respectieve discipline te gebruiken voor de lokale gemeenschap en het zal uiteindelijk de reputatie van SLOPB van de geleverde medische diensten vergroten laatste 18 jaar en het zal mensen motiveren om IMH te bezoeken voor verdere medische diensten.

Expected coverage of Health Camp:

Bezoekende artsen van 10 specialisaties (geneeskunde, chirurgie, hart, pediatrie, gynaecologie, psychiatrie, KNO, dermatologie, oogheelkunde en pathologie) zullen medisch advies geven aan de 25-30 patiënten voor elk gespecialiseerd dienstengebied.

Verwacht resultaat voor SLOPB:

  • Verhoging van de reputatie van SLOPB
  • Mogelijkheid voor de toekomstige uitbreiding/verdere interventie
  • Koppelingen met de gespecialiseerde artsen en gerenommeerde ziekenhuizen om verdere verwijzingsdiensten/ondersteuning op te zetten
  • Indrocue Weeskinderen die studeren aan de diplomacursus Medisch assistent en verpleegkunde voor verdere werkmogelijkheden
  • Promotie van IMH-diensten
  • Onderzoek naar verdere financieringsmogelijkheden in binnen- en buitenland
  • Beantwoord de behoeften van de gemeenschap aan hun medische diensten
  • Toegang tot gespecialiseerde medische diensten aan de deur

Voorwaartse koppeling van SLOPB:

  • Technische input voor de toekomstige oprichting van het Verpleegkundig Instituut
  • In de toekomst gebruik maken van technisch-medische opleiding voor weesjongens/-meisjes 

Opkomst van SLOPB en Ingrid Memorial Hospital:

De familie Weijters in Nederland adopteerde Abdul Motalib Howlader op 6-jarige leeftijd in het jaar 1977. Motalib Howlader groeide op en studeerde in Nederland. Na het afronden van zijn studie besloot hij samen met zijn partner mevrouw Ingrid zijn biologische familie op te sporen. Ze vonden zijn biologische familie na 17 jaar in zeer slechte omstandigheden. Motalib en Ingrid waren diep ontroerd toen ze de door armoede geteisterde levensomstandigheden van de familie en andere inwoners van hun dorp zagen en werden aangetrokken door de drang om te werken aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de grotere gemeenschap de buurt omsingelen uit pure humanitaire gevoelens. Motalib en Ingrid richtten op 6 januari 1995 een organisatie op, Stichting Land Ontwikkelings Project Bangladesh (SLOPB-Bangladesh) om hun plannen bij terugkeer in Nederland te realiseren met de visie van “levensonderhoud verbeteren en meer gezondheid en voedselzekerheid bevorderen onder de armen en gemarginaliseerde mensen, waaronder vrouwen, wezen, kinderen en gehandicapten” . Water & Sanitaire voorzieningen. Later begon de organisatie te werken op het gebied van gemeenschapsontwikkeling, levensonderhoud, water en sanitaire voorzieningen in Barisal, geïntegreerde landbouw, weeshuizen, noodhulp en sociale zaken met hulp van verschillende donoren, de overheid en vele particuliere donoren.

SLOPB Bangladesh heeft in 2001 onder Bauphal Upazila zijn Child Health and Maternity Clinic (CMC) opgericht in het dorp Kalisuri in Shibpur, met als doel de mortaliteit en morbiditeit van zwangere moeders en pasgeboren baby’s te verminderen, de zorg tijdens zwangerschap en borstvoeding te verbeteren en het verlenen van medische diensten aan de gemeenschap.

Mevr. Ingrid Weijters leidde de opzet van het ziekenhuis en als opgeleid medisch personeel droeg ze de kennis en vaardigheden over aan de lokale gemeenschap om hun capaciteit op te bouwen voor het verlenen van diensten aan de grotere gemeenschap. Helaas leed ze aan borstkanker en vocht ze 4,5 jaar tegen de kanker en verliet ze ons voor altijd in 2013. Als erkenning voor haar grote inspanningen en bijdrage bij de oprichting van het ziekenhuis, wordt de naam van CMC gewijzigd in Ingrid Memorial Hospital (IMH). In de periode na de opkomende behoeften heeft het IMH echter initiatieven genomen om zijn diensten uit te breiden. Om deze service voort te zetten, heeft IMH zijn faciliteiten geüpgraded om 24-uurs service te garanderen voor patiënten binnen en buiten , operatiekamers inclusief postoperatieve diensten ,normale vaginale bevalling (NVD), kinderafdeling voor pasgeboren baby, privécabines voor welgestelde patiënten, pathologische tests, echografie, ECG, kleine operaties, ambulancediensten, doorverwijzing naar tertiair ziekenhuis enz. Momenteel 17 personeelsleden, waaronder twee artsen van één man en een vrouw werkt om de patiënten te dienen. IMH voert ook zijn verschillende activiteiten uit om zijn kwaliteitsdiensten te promoten door op verschillende locaties gezondheidskampen te organiseren om medische diensten aan hun deur te garanderen.

Contact:

Shaik Md. Zunaed Ali

Executive Director

SLOPB Bangladesh

Website: www.slopbbd.org