SLOPB

Over SLOPB

Over Moot

Motalib Weijters vindt, samen met zijn vrouw Ingrid Spoor, na een lange speurtocht zijn

Motalib Weijters

Motalib Weijters

Bengaalse familie terug in zijn geboortedorp Dhulia in Bangladesh (klik hier voor het uitgebreide verhaal)

Motalib besteedt zijn organisatietalent om deskundigen op het gebied van ontwikkelingshulp te raadplegen, instanties en ministeries te benaderen met het dringende verzoek zijn idee (vooral financieel) te ondersteunen. Hij stelt een begroting op om zijn plannen te realiseren: een irrigatieproject, aankoop van grond voor agratische projecten, aanleggen van electriciteit. De stichting SLOPB is daarmee geboren!

 

Bestuur van SLOPB

Het bestuur van SLOPB is tweeledig. Er is een Supervisory Board in Nederland dat zich laat vertegenwoordigen door een lokale bestuur in Bangladesh, het zogenaamde Local Board. Via een  memorandum of understanding (MOU) zijn de rollen en verantwoordelijkheden van de twee besturen vastgelegd.

Klik hier voor meer informatie over het bestuur

 

SLOPB’s Visie

SLOPB’s visie is het verbeteren van de levensstandaard en het promoten van de gezondheid en veiligheid van de allerarmsten in Bangladesh in de breedste zin van het woord. Onder de allerarmsten wordt met name verstaan de vrouwen, kinderen en gehandicapten.

 

SLOPB’s Missie

– Het verschaffen van elementaire services in het uiterst afgelegen gebied Bauphal. De hulp is vooral gericht op het verbeteren van de levenstandaard.

– Het ondersteunen van partner organisaties zodat de doelgroep verzekerd is gelijke kansen in de maatschappij in social, economisch en politiek opzicht.

 

Hieronder vindt u het correspondentieadres in zowel Nederland als Bangladesh:

Adres Nederland

Motalib Weijters
Muntmeester 464
5406 BK UDEN
Residence: +31 (0)413-246359

Mobile: +31 (0)6-52678308

Email: info@slopb.org

Adres Bangladesh

SLOPB –Bangladesh (BHQ) Kalisuri Port Bauphal, Patuakhali

E-mail: slopb_bd@bangla.net