SLOPB

SLOPB Bangladesh Bekroond voor deelname aan Development Fair ter gelegenheid van National Local Government Day 2023

september-2023

Newsletter 2023-09 -1
Newsletter 2023-09 - (2)

Lucky Akter (PO-SLOPB) overhandigde verschillende handboeken aan UNO Sir om vanuit de kraam bewustzijn te creëren over WASH.

National Local Government Day 2023 werd voor het eerst drie dagen lang gevierd in Betagi Upazila van Barguna in een kleurrijke arrangement door het hele land onder het thema ‘Lokaal bestuur in ontwikkeling en innovatie’.

Newsletter 2023-09 - (4)
Schoolmeisjes bezoeken de kraam

De regering heeft besloten om elk jaar de Nationale Dag van het Lokaal Bestuur te vieren. Een dergelijk besluit is genomen om het publiek bewust te maken en de betrokkenheid van het publiek bij lokale overheidsinstellingen te vergroten. Het belangrijkste doel van de beurs is dat alle lokale overheidsinstellingen en aanverwante organisaties de dag goed zullen observeren, zodat het publiek bewustzijn over informatie wordt gecreëerd, de relatie van mensen met de lokale overheid wordt ontwikkeld en informatie van de lokale overheid meer wordt bekendgemaakt.

Daarom verspreidt SLOPB, net als andere organisaties, verschillende informatie over WASH op de beurs.

Door de kraampjes van SLOPB gewone vrouwen-259 gewone mannen 245, vrouwelijke leraren-48, mannelijke leraren-36, vrijheidsstrijders mannen-4, maatschappelijke vertegenwoordigers mannen-12 en vrouwen-6, kinderen-29 (jongens-14 meisjes 15), Ongeveer 501 vrouwelijke en 545 mannelijke mensen werden gesensibiliseerd waaronder oudere mannen-78 en schoolgaande meisjes-173 en studenten-156. Bezoekers nemen de informatie zeer serieus en beloven veilig water en hygiënische toiletten te gebruiken, maandverband te gebruiken, schoon te houden en de informatie met anderen te delen. De beurs werd gehouden in Betagi Upazila van Barguna. De National Local Government Day 2023 Development Fair werd gehouden op 17-19 september 2023 op initiatief van Upazila Administration en Upazila Parishad. Bij deze gelegenheid ging een kleurrijke rallyprocessie op de eerste dag rond de hoofdweg van de stad en eindigde bij het auditorium van upazila parishad en de driedaagse ontwikkelingsbeurs werd ingehuldigd door een bezoek aan de kraampjes van verschillende afdelingen, waaronder de kraampjes van SLOPB. Op de tweede dag van de beurs hielden de Upazila Parishad en Upazila Administration een discussievergadering waarbij SLOPB-vertegenwoordigers aanwezig waren. Na de bijeenkomst bezocht de Upazila Nirbahi Officer (UNO) de kraampjes van alle organisaties. Op dit moment verzamelden ze handboeken over sanitaire voorzieningen, gezondheidseducatie, veilig water en menstrueel gezondheidsbeheer uit de kraam van SLOPB. Op de derde dag van de beurs, na een bezoek aan de kraampjes van de UNO, om 16.00 uur, werd de prijsuitreiking en sluitingsceremonie gehouden in de upazila-zaal. UNO, Upazila Vice Chairman, Secondary Education Officer, Local Councilors, Officers of various Government Departments, Upazila Parishad members, all Chairman of Upazila and SLOPB Bangladesh represent 29 NGOs of Betagi Upazila. SLOPB werd bekroond door de Upazila Administration en Upazila Parishad voor het presenteren van verschillende prestaties op het gebied van sanitaire voorzieningen, hygiëne, watervoorziening en menstrueel gezondheidsbeheer.

Stilstaand beeld van UNO Sir en zijn collega’s in de SLOPB-kraam.

Opgemerkt moet worden dat in totaal 29 NGO’s werken in Betagi Upazila. Hierbij werd SLOPB Bangladesh uitgenodigd om deel te nemen aan de ontwikkelingsbeurs om de NGO’s te vertegenwoordigen.

Slopb Bangladesh krijgt een kraam toegewezen. Via die kraam werden verschillende prestaties op het gebied van veilig water, sanitaire voorzieningen, hygiëne en menstrueel gezondheidsbeheer belicht.

Newsletter 2023-09 - (6)
Stilstaand beeld van prijsuitreiking.

Bezoekers worden hier op de beurs bewuster van gemaakt. Schoolmeisjes, studenten, leraren, openbare vertegenwoordigers en algemene mensen worden bewust gemaakt van gezondheidsproblemen door middel van verschillende posters, stickers, handboeken, folders, banners enz.